Teija
Rovaniemi

Teijan ja Janikan asiakassuhde on alkanut Rovakadulla vuonna 2001. Tuccabaja oli vastikään avannut Rovaniemellä, ja Teija meni kokeilemaan uutena asiakkaana palveluita. Tuolloin hänellä oli etsinnässä kampaaja, jonka kanssa ajatukset kohtaa ja olennaista oli, että hän on tyytyväinen heti ensimmäisestä käyntikerrasta lähtien saamaansa palveluun ja työhön. Ja niinhän siinä kävi, että 18 vuoden aikana ei ole uutta kampaajaa tarvinnut etsiä.

Teijalla ja Janikalla on tänä päivänä takana vahva ystävyyssuhde, ja aikaa vietetään myös kampaamon ulkopuolella yhdessä tiiviisti. Ystävyyssuhde on muodostunut kohta 20-vuoden yhteisen taipaleen aikana, ja syventynyt ajansaatossa perhetuttavuudeksi.
Teijalla on tapana panostaa kampaukseen ja meikkiin juhliin lähtiessä, ja hemmotella itseä sitä kautta. Vanhoja muistoja on myös siltä ajalta, kun Rovakadun toimipisteessä työskenteli vielä Tiia kosmetologina ja meikkaajana, jolloin hänellä oli tapana käydä ottamassa meikki kampauksen oton yhteydessä.

Vaikka Teijalla ja Janikalla on vahva asiakassuhde, luottaa hän hiuksensa myös muiden Tuccabajan ammattilaisten käsiin tarpeen vaatiessa. Teija onkin tuttu näky viikoittain vähintään perjantaisin Rovakadun liikkeessä, jolloin hänellä on tapana hemmotella itseään, ja käydä ottamassa kestävä kampaus helpottamaan hiuksien laitosta huolehtimista. Haastattelu viikollakin Teija vierailee Rovakadun liikkeessä kolme (!) kertaa! Tämä nainen totisesti ymmärtää ammattilaisen tekemän kestävän kampauksen päälle. Teija kertoi, että parhaimmillaan kampaus kestää 3, jopa 4 päivää. Kampauksen yhteydessä hän saa myös aina jotakin spesiaalia tilanteeseen sopivaa koristetta. Teija kokeekin, että on mahtava, kun kampaaja tuntee asiakkaan ja mieltymykset läpikotaisin, ja aina voi olla varma laadusta.

Tuotteiden valinnassa hän luottaa aina siihen, että jokaiseen tilanteeseen on sopivat ja oikeanlaiset tuotteet ammattilaisen valitsemana, ilman että tarvitsee arpoa tuotteiden toimivuutta ja sopivuutta itselle.
Pälsynahon perheessä myös muut luottavat Tuccabajan palveluihin. Sitoutuneesta asiakassuhteesta kertoo myös se, että Teija arvostaa yrittäjyyttä ja palvelua, ja maksaa siitä mielellään, eikä odota automaationa ystävän palveluksia hiustenlaiton merkeissä vapaa-ajalla. Ajan saatossa on syntynyt myös molemmin puoleinen asiakassuhde, kun Tuccabaja on myös luottanut vastaavasti Pälsynahon putkiliikkeen palveluihin.

Näiden kahden hersyvän iloisen naisen yhteistoimintaa on ollut mukava seurata, ja ihana todeta kuinka asiakas -ja kampaajasuhteesta voi muodostua syvempääkin ystävyyttä ja yhteistyötä. 


Suvi
Kemijärvi/Oulu

Suvilla on pitkä asiakashistoria aivan Tuccabajan alkuajoista lähtien, ja käytännössä katsoen jo ennen sitä. Yhteistyö yhden perustajan, Juhan kanssa on alkanut jo Juhan Tuccabajan ajoilta 90-luvulta. Ensimmäisiä muistoja, joita hän muistaa on Juhan tekemä kampaus lukion vanhojenpäivä tansseihin. Tuolloin elettiin vuotta 1995.

Suvi muistaa Juhan suorapuheisena ja hyvän näkemyksen omaavana ammattilaisena, joka pyrki toteuttamaan asiakkaansa toiveet niin, että hiuksissa näkyi aina sen hetken trendit ja kampaajan omaleimaisuus. Luontaisesti vanhojenpäivästä seurasi nuoren ylioppilaan lakkiaiset vuonna 1996, ja vaikka Suvilla tällöinkin oli edelleen hiuksissa lyhyt malli, varattiin silloinkin Juhan penkkiin aika kampauksen tekoa varten.

Vuonna 2001 koitti omat häät morsiamena, ja Juha pääsi suunnittelemaan hääkampausta. Kampauksen päälinjoja varten hän antoikin Suville kaksi vaihtoehtoa, haluatko olla moderni vai perinteinen morsian? Kampaajan iloksi asiakas valitsi modernin tyylin, ja hän pääsikin toteuttamaan perinteisestä poikkeavaa kampausta. Suvi muistaa kampauksen teko hetkestä sen, kun Juha sai käsiinsä kampaukseen suunnitellun kukka materiaalin, ja hävisi omalle tuumaustauolleen pohtimaan kampauksen loppu asettelua. Lopputulema oli tietysti asiakkaalle mieluinen, ja varmasti perinteisestä tyylistä poikkeava.

Juurikin nämä kampausten otot on jääneet hyvin Suvin mieleen. Suvilla oli hiuksissa pitkään lyhyt malli, ja värimaailmana usein punaisen eri sävyjä. Ensimmäisen kerran Suvi onkin kasvattanut hiuksiaan juuri hääkampauksen laittoa varten, ja pitkä malli hiuksissa jatkuu edelleen.

Vuonna 2005 valmistui Suvin käly kampaajaksi, ja työt hän aloitti missä muualla kuin Tuccabajalla! Asiakassuhde yrityksessä siis jatkui, uuden Tuccabajalaisen Marin käsittelyssä. Suvi muistelee, että ei ole juurikaan näiden vuosien jälkeenkään asioinut muualla, kuin Tuccabajalla, vain eri henkilöiden asiakkaana.

Suvi on päässyt koko yrityksen olemassaolon ajan seuraamaan sen kasvua ja vaiheita. Tuccabajalaisten mieltä lämmittää näin pitkä asiakassuhde, ja monivaiheinen tarina kuluneilta vuosilta. Vuosien kulusta kertonee ainoastaan se, että hieman oli Suvin Oulun lentokentällä vuonna 2018 pitänyt silmiään hieraista ja miettiä, että kukas henkilö se tämä parrakas herrasmies on, joka päättäväisesti häntä kohti lähestyy… No Juhahan se, joka tunnisti oitis vanhan asiakkaansa, ja saapui kuulumisia vaihtamaan. :)Hanne
Oulu

Hanne on Tuccabajan vakiokasvoja, ja asiakassuhde on alkanut jo Juhan Tuccabajan ajoilta, eli jo ennen Tuccabaja Companyn syntymistä. Joitakin vuosia Hanne ehti asiakkaana kulkea, kunnes tuli muutto Sallaan. Tällöin ei ollut vielä Tuccabajalla toimipistettä Sallassa, ja tuli muutaman vuoden yhteyskatko Tuccabajan ja Hannen välillä.

Kului vuosia, ja sillä välin oli Marjon tie vienyt Rovakadun Tuccabajalle töihin. Siitä alkoi yhteistyö vanhan ystävän kanssa Rovaniemen liikkeessä, vaikka Hanne fyysisesti asui ja työskentelikin Sallassa ja Kemijärvellä. Yhteisiä hetkiä Rovaniemen Tuccabajalla ehdittiin viettää kaikki ne 4 vuotta, jotka Marjo Rovakadun liikkeessä ehti työskennellä. Hannen hiuksissa on nähty kaikenlaista tyyliä, värit tummanruskeasta puhtaan vaaleaan. Hänelle itselle mieleen on jäänyt erityisesti kerta pesupaikalla, kun asiakas perinteistä poiketen joutui taipumaan kontalleen hiusten pesuun, jotta tehty väritulos on sitä mitä halutaan, eivätkä värit sekoitu keskenään. Ja sehän tehtiin, koska mitäpä ei hyvän värin vuoksi.

Marjon siirtyessä Ouluun, luotti Hanne hiuksensa Tanjan käsiin Kemijärven liikkeessä. Tällöin elettiin hieman seesteisempää vaihetta hiustyylissä ja mentiin viileän vaalealla sävyllä hetken aikaa. Hanne huoltaa hiuksensa yleensä aina kerran kuukaudessa, ja säännöllisesti tuli matkustettua myös Ouluun Marjon penkkiin.

Vanhoja aikoja muistellessa tuli puheeksi se, kuinka vahvasti Hanne on aina luottanut Marjon näkemykseen siitä, mikä hänelle sopii milloinkin ja mihinkin tilanteeseen. Sanotaan että, kun kampaaja tuntee asiakkaansa hyvin ja osaa lukea ihmistä, ei tarvita neuvotteluita tai perusteluita mitä milloinkin hiuksiin tehdään, ja penkissä voi vain istua nauttien palvelusta.

Naiset muistelivat, että yhdessä on koettu niin ikäkriisit kuin kaikki muutkin kriisit, joiden mukana on hiusten tyyli myös elänyt. Kokeiluja eri tyyleistä on riittänyt, ja aina Marjo on ne tyylillä mahdollisuuksien mukaan toteuttanut Hannelle. Marjo muistaa hyvin Hannen toiveista kerran, jolloin tuli todeta kuvan kanssa saapuneelle asiakkaalle, kun toiveissa oli saada pinkistä väristä takaisin puhtaan vaalea; ”mitään en lupaa, mutta voidaan me kokeilla”. Lopputulema oli tietysti hyvä ja halutun kaltainen, kun ammattilainen on asialla ja asiakas, joka luottaa kampaajaansa. Hanne kertoikin Marjon olevan hänen ”kriisipuhelimensa”, johon voi aina luottaa tilanteessa kuin tilanteessa, ja tyylissä kuin tyylissä.Anna-Maija
Oulu

Anna-Maijan ensikosketus Tuccabajaan tuli vuonna 2005. Omien sanojensa mukaan hän löysi Tuccabajalle ohikulkumatkalla ollessaan ja huomatessaan, että onpa kivan näköinen kampaamo, tuonnepa varaan ajan. Kampaajalla hän kertoo käyvänsä aina 5-6 viikon välein, ja seuraava aika varataan aina valmiiksi, jotta ei tarvitse miettiä, että milloin se aika pitäisikään varata. Marjon ja Anna-Maijan asiakassuhde on kestänyt siitä saakka katkeamattomana. Tokikin väliin mahtuu muutamia polulta poikkeamisia ja kokeiluja mm. kesäloma reissulla, ja aina niiden jälkeenkin on hän todennut, että kyllä se oma kampaaja on kultaakin kalliimpaa.

Vakikäyntiin kuuluu aina jotakin muutakin, kuin pelkkä hiustenleikkaus. Anna-Maija kertoo ottavansa aina vähintään Wellan System Professional hoidon leikkauksen yhteyteen, ja kokee sen hemmotteluna itselle ja hiuksille. Selkeä muutos on ollut myös huomattavissa hänenkin hiuksiensa laadussa sen jälkeen, kun Sp-hoidot Tuccabajan valikoimaan tulivat. Marjo ammattilaisena katsoo asiakkaan hänen sen hetkiseen tilanteeseen sopivan hoitomuodon, ja tällä käynnillä laitettiin lisäksi myös kulmien väri ja muoto kuntoon.

Marjon ja Anna-Maijan tapaaminen kampaamossa on juuri sellainen, mitä useimmat meistä kampaamo käynniltä hakevat. Hemmottelua, päänahan hierontaa ja kuulumisten vaihtoa. Anna-Maija on aina luottanut Marjon ammattitaitoon, ja koko käynti onkin sen myötä hemmottelua, kun asiakas saa tulla kuin omaan kotiinsa, niin kuin hän asian itse ilmaisee. Onpahan Marjo myös kerran loihtinut hänen lyhyeen hiukseensa nutturakampauksen! Lisäkkeiden avulla ammattilainen sai tämänkin onnistumaan. Anna-Maija on käyttänyt vuosien aikana Tuccabajan palveluita monipuolisesti ja pitää siitä, kun saa kaiken haluamansa hiuksiin liittyvän palvelun samasta paikasta. Onpahan hän tuonut myös muut perheenjäsenet Marjon asiakkaaksi, mm. edellisellä viikolla tyttären Minnan hiuksiin tehtiin ajankohtaista kiharakäsittelyä lettitekniikalla.

Aikoinaan hän kertoo olleensa usein myös hiusmallina Helsingissä, jolloin tyylejä kokeiltiin, jos monenlaista. Nykyisellään miellyttää hieman luonnollisempi, kuitenkin ajanmukainen tyyli. Myös sen toteuttamisen Marjo hoitaa tyylillä ja tarkkuudella Anna-Maijalle. Palvelun lopuksi todetaan tuttuun tapaan uuden ajanvarauksen lomassa, että nähdäänpä taas viiden viikon päästä, ja katsotaan mikä sillä kerralla on ajankohtaista!
Elsa
Kemijärvi

Elsan ja Juhan asiakassuhde on kestänyt aina 80-luvulta asti. Tuolloin Kemijärvellä puhuttiin, kuinka paikkakunnalle on tullut uusi mieskampaaja, ja siitähän Elsa innostui ja päätti lähteä kokeilemaan palveluita ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Hän kertoo olleensa hyvin uskollinen asiakas, kertaakaan ei ole tullut mieleen vaihtaa kampaajaa tuona aikana. 30 vuotta on vaihdettu kuulumisia aina joka kuukausi, ja Elsa kertoo, että heistä on tullut myös erittäin hyvät ystävät Juhan kanssa. Yhdessä on eletty kaikki elämän asiat aina kampaamokäynnin yhteydessä, ja seuraava aika varataan joka kerran päätteeksi valmiiksi. Nykyisellään eläkkeellä ollessaankin hän tekee työtä omassa toimistossaan viikot Rovaniemellä. Juhan kanssa he pääsevätkin keskustelemaan hyviä keskusteluita kahden yrittäjän kesken työn mukaansatempaavuudesta, ja siitä kun työ ei ole vain työtä, vaan intohimo.

Kemijärvellä Elsa huoltaa aina hiuksensa Juhan penkissä, ja Rovaniemellä ollessaan hän asioi Suvin luona Rovakadun liikkeessä kosmetologin palveluiden merkeissä. Hänen mielestänsä on tärkeää, ja ennen kaikkea helppoa että palvelut ovat helposti saatavilla saman yrityksen alla. Erittäin tärkeää kokonaisuuden kannalta on myös, että kotihoito tuotteita ei tarvitse itse miettiä ja etsiä muualta, vaan ammattilainen kertoo ja suunnittelee kulloiseenkin tilanteeseen juuri hänelle sopivat tuotteet. Kullanarvoista ja kokonaisvaltaista palvelua.

Elsan mielestä tärkeintä on, että hiukset istuvat hänen persoonaansa ja viestivät myös siitä, mikä on hänen identiteettinsä sisäisestikin. Väri, malli ja tyyli on muotoutunut myös kulloistenkin työtehtävien ja elämäntilanteiden mukana, ja Juha onkin sen aina osannut valita oman silmän mukaisesti tilanteeseen sopivaksi. Hiukset eivät ole pelkästään kruunu naiselle, vaan koko käynti ja hiusten laitto on sielunhoitoa syvimmillään.

Juhan ja Elsan kohtaaminen ei ole pelkästään vain hiusten laittoa, vaan myös yleisesti elämän filosofian ja kokemusten jakamista yhdessä. Elsa kertoo Juhan tuntevan hänet niin hyvin, että usein ei edes sanoja tarvita, vaan pelkkä katse riittää kertomaan sen hetkisen tilanteen ja tarpeen hiuksienkin osalta. Juha tekee rohkeasti omat päätelmänsä siitä, minkälainen kampaus ja tyyli on tilanteeseen sopivaa. Ja kertaakaan ei ole Elsan sanojen mukaan tarvinnut katua. Aina saa olla varma, että hän pystyy myös arjessa käyntien välissä pitämään tyylinsä huoliteltuna ja sellaisena kuin Juha on sen suunnitellut.

Lopuksi Elsa toteaa, ei kylläkään vähäisimpinä vaan yhtenä olennaisena tekijänä käyntiä, kuinka hiusten pesun päänahan hieronta on vielä koko käynnin sinetöivä asia, kaiken muun lisäksi.


Laura

Muonio

Lauran asiakashistoria Tuccabajalla on alkanut Rovakadun liikkeestä, joka kiinnitti hänen huomionsa silloin rohkealla ja uudenlaisella ulostulolla. Hän kertoo menneensä asiakkaaksi ostamaan ensimmäisen kerran hiuslakkaa, ja sen jälkeen uskaltautui varaamaan ajan hiusten käsittelyynkin. Rovakadun liikkeestä ja sen henkilökunnasta hänelle tuli tunne, että täällä ammattitaito on vahvaa ja henkilökunnalla tieto alan uusista trendeistä. Avoin asenne ja innostus työn tekemiseen oli myös nähtävissä.

Rovakadulla hän ehti asioida useamman vuoden ennen pääkaupunkiseudulle muuttoa. Muutto myös avasi silmiä eri hintatasolle parturi-kampaamo palveluissa pitkässä Suomen maassa, vaikka ammattitaidossa ja liikkeen ulkoasussa ei ollut eroavaisuuksia. Asiakaspalvelussa hän huomasi myös hieman eroa Suomen ääripäiden välillä. "Ruuhka-Suomessa" asiakaspalvelutilanne helposti saattoi jäädä hieman pintapuolisemmaksi, kuin Pohjoisessa päässä Suomea kanssakäyminen on rentoa ja mutkatonta.

Onpahan Laura itsekin suorittanut parturi-kampaajan opintoja aikansa, ja ollut myös Tuccabajan Ounasvaaran toimipisteessä työssäoppimassa. Hänelle on jäänyt tuosta jaksosta mieleen hyvä, ja tietoa jakava opastus, sekä omien sanojensa mukaan hyvin hedelmällinen toimintatapa auttaa opiskelijaa työssäoppimisjaksolla. Työssäoppimisen jälkeen jäi hyvä mieli siitä, kuinka alan opiskelijaa muistettiin ja huomioitiin aina yrityksen johtotasolta asti.

Kului vuosia, ja vuonna 2018 elämä toi Lauran sattumalta aina vain useammin ja useammin Muonioon, ja keväällä 2019 muutti hän pysyvästi paikkakunnalle. Muoniossa hän törmäsi Raijaan, jonka kanssa oli yhdessä mm. opiskeltu alan opintoja. Niin löytyi Muoniostakin luottokampaamo, jossa asioida hiusasioiden puitteissa. Kesällä 2019 Raija toteutti Lauralle upean hääkampauksen, joka yllä olevassa kuvassakin näkyy. Lauran mieleen on jäänyt positiivisena myös se, kuinka upeasti lapsiasiakkaat on aina huomioitu Tuccabajalla aikaan sopivalla tavalla. Hiuksiin on ollut mahdollista saada milloin mitäkin extraa, mm. glitternauhoja yms, mikä kulloinkin on ajan trendinä ollut.

Pitkässä asiakassuhteessa on hienoa, että pystyy myös keskustelemaan avoimesti asioista, ja antamaan rakentavaa palautetta puolin ja toisin asiakkaan ja ammattilaisen välillä. Rehellisyys ja asioiden perustelu ammattilaisten penkissä Tuccabajalla istuessa on myös yksi hyvä ja tärkeä asia Lauran mielestä palvelukokonaisuuden onnistumisessa.

Laura on ihana esimerkki siitä, kuinka monenlaista yhteyttä asiakkaillamme voikaan olla yritykseen. Useammalla paikkakunnalla toimiminen mahdollistaa asiakkaille tutun konseptin palveluiden saatavuuden, ja mahdollisuuden koko perheen asiointiin yrityksessämme.


Nella
Rovakatu
 
Kun Nella on Tuccabajan oven ensimmäisiä kertoja availlut, muistaa hän silloin ensimmäisiä kertoja asioineensa Marjon palveltavana, kun Marjokin vielä Rovakadun toimipisteessä työskenteli. Pian Nella löysi Ninnusta itselleen vakikampaajan, jonka kanssa ajatukset kohtasi sopivasti. Yhteistyötä onkin kestänyt jo pitkään, Ninnun kampaajauran alkuvuosista lähtien, eli vuodesta 2001. Nellan voisikin sanoa kuuluvan "alkuperäisasiakkaisiin", niin kuin iso prosentti Tuccabajan asiakkaista on. Aikojen kuluessa ja perheen kasvaessa olemme saaneet myös hänen jälkikasvusta lisää asiakaskuntaa. Ninnulle on myös Nellan tytön päästävä hiuksensa säännöllisesti huollattamaan. Ninnun viettäessä aikoinaan äitiyslomaa hoitui hiukset kuntoon mm. Jarin ja Janikan ammattitaitoisissa käsissä, eikä tuolloinkaan ollut tarvetta lähteä merta edemmäs kalaan.
 
Nella kertoi löytäneensä alun perin Tuccabajalle asiakkaaksi oman miehensä kautta. Konsepti oli tullut tutuksi siitä, että perustajajäsenen Juha oli tuttu Kemijärveltä, eli yrityksen kotipaikkakunnalta. Tänä päivänä koko perhe käyttää Tuccabajan palveluita kuukausittain Rovakadun toimipisteessä.

Rovakadun henkilökunta on tullut hyvin tutuksi, ja asiointi on aina helppoa ja rentoa. Omista toiveista ei tarvitse Ninnulle esittää tarkkoja toiveita ja ohjeita, kuin istua vain penkkiin ja rentoutua.
 
Nella kiittelee nettiajanvaraus palvelua, joka helpottaa palveluiden saatavuutta ja ajanvarausta nopeasti. hätätilanteessa aika löytyy nopeastikin suoraan viestiä laittamalla. "Katastrofitilanteita" varten on pitkässä asiakassuhteessa myös matalan kynnyksen apu lähellä, kun omalle luottokampaajalle voi vaikka työreissusta kysyä apua viestillä omiin päähänpisto värikokeiluihin. Aina on myös avun ja vinkit saanut!

Kyllä olisikin kova kynnys, jos yhtäkkiä joutuisikin lähteä etsimään itsellensä uutta kampaajaa, hän toteaa. Tuccabajalaisilla on hyvä maine laadukkaasta ja ajanmukaisesta ammattitaidosta. Aina on voinut olla varma siitä, että työ on laadukasta ja palvelu hyvää, jota Nellakin kertoo arvostavansa.
 
Kysyin Nellalta, onko hänen mielestänsä Tuccabaja muuttunut mitenkään vuosien saatossa, ja ensimmäisenä sanana tuli mieleen "valaistunut". Alkuaikojen tummat sävyt logoissa yms. on tosiaan vaihtunut hieman raikkaimpiin. "Nuori" Tuccabaja on todella kasvanut aikuiseksi, ja samaan aikaan useat henkilökunnan jäsenistä ovat myös käyneet saman prosessin itse läpi. Hienoa huomata, kuinka asiakkaat ovat eläneet mukana kaiken aikaa, ja ovat siten myös osa koko Tuccabajan ja sen henkilökunnan tarinaa ja elämää. Kiitos myös herskyvälle Nellalle yhteisistä vuosista! Henkilökunnan tarinoista löydät myös Nellan luottokampaajan Ninnun tarinan.

Ksenia

Oulu

Ksenia oli Ouluun muuttaessaan 13 vuotta sitten etsinyt useista kampaamoista itselleen luottokampaajaa. Hetken aikaa etsittyään, bongasi hän ohi kävellessään Tuccabajan liikkeen Pakkahuoneenkadulta, ja löysi Marjon. Siihen hän sai lopettaa etsimisen.

Ksenia kertoo Marjon palvelussa parasta olevan ennen kaikkea rehellisyys, sekä ammattitaito ja hyvä näkemys siitä, mikä hänelle ja hänen tyyliinsä on sopivaa. Vaikka itsellä olisi hiuksiin liittyviä ideoita, jos minkälaisia, voi hän aina luottaa, että Marjo kertoo realistisesti mikä hänen mielipiteensä asiaan on, ja myös toteuttaa työn niin että se on tyylikäs ja hänelle sopiva.

Ksenia haluaa pitää itsensä huoliteltuna ja viimeistelynä, ja kertoo sen tuovan itselleenkin hyvän ja itsevarman olon kun pitää ulkonäöstä huolta. Kauneudenhoitopalveluita hän kertoo käyttävänsä joka kuukausi; kulmien laitto kuukausittain, hiukset leikataan ja värjätään kerran kahdessa kuukaudessa. Juhliin hän haluaa panostaa, ja kertookin silloin varaavansa Marjolle kampausajan. Näimmekin todella upeita kuvia hänen omasta albumistaan, joissa näkyy se, kuinka kampaus on osa kokonaisuutta vaatteiden ja korujen kanssa.

Oulun liikkeeseen tullessa allekirjoittanutkin etsi tummaa pitkähiuksista naista, ja yllätys olikin melkoinen, kun Marjon penkissä istui nainen, jolla on vaalea polkkatukka. Mielenkiinto heräsi, että mistä tyylinmuutos ajatus on herännyt. Ksenia kertoi, että ison elämänmuutoksen keskelle hän halusi hiuksiin muutosta, ja sitä lähdettiin toteuttamaan pikkuhiljaa edeten. Hän kertoo saaneensa hyvää palautetta uudesta vaaleammasta ja lyhyemmästä tyylistä, eikä paluuta tummaan ole ollut. Punaista väriä myös toki kokeiltiin välissä. 2 viikkoa sitä kesti ja sen jälkeen todettiin, että punainen tyyli oli nyt tässä tämän kokeilun myötä. Kampaajat todellakin saavat elää mukana asiakkaidensa elämänmuutoksissa ja tilanteissa oman työnsä ja luovuuden kautta.

Ksenia on myös kampaajalle kirjaimellisesti unelma-asiakas. Marjo saa usein nähdä omien käsiensä jäljen osana koko tyylikokonaisuutta jälkikäteenkin kuvien muodossa, sekä toteuttaa itseään monipuolisesti kampauksien teossa eri tapahtumiin ja juhliin liittyvissä kokonaisuuksissa. On hienoa, että pitkässä asiakassuhteessa asiakas myös haastaa uusilla ja erilaisilla toiveilla kampaajaansa, se takaa myös eläinikäisen oppimisen parturi-kampaajan ammatissa pitkään toimineille.
Pirjo
Kemijärvi

Pirjo on Tuccabajan alkuperäisasiakkaita, ja jos niin voi sanoa, ennen yrityksen syntymistä jo. Palveluita hän käyttää niin kampaamon, kuin kosmetologin Mervin puolellakin. Mervin asiakkaana hän on asioinut jo Mervin uran alkuajoilta, ja Tanjan kanssakin asiakassuhde on kestänyt koko Tuccabaja Companyn olemassaolon ajan, 20 vuotta. Hieman Pirjo kertoo olleensa pulassa naisten äitiyslomien ajan (kuten moni muukin asiakas on todennut saman), mutta niistäkin on selvitty muiden Tuccabajalaisten huolehtiessa Pirjon kauneudenhoidosta. Molemmin puolinen vinkkien vaihto mm. remontti, kirja -ja puutarhavinkkien parissa hoituu myös hiustenlaiton yhteydessä, ja sen ulkopuolella vapaa-ajallakin.

Tanja ekokampaajan ammattitaidolla on tutustuttanut Pirjon myös kasvivärien ja ekotuotteiden maailmaan. 3 vuotta sitten päädyttiin testaamaan kasviväriä, kun päänahka reagoi synteettisiin väreihin. Kasviväristä löytyikin vastaus, ja ekopuolen tuotteet Pirjo myös totesi omakseen, ja on niitä siitä lähtien käyttänyt. Ekopharman tuotteista on löytynyt myös mieluisat kasvojenhoito tuotteet, ja Boholta uusia meikki tuttavuuksia. Pirjo kertoo, että hiusten värjäysväli on myös pidentynyt huomattavasti, ja värin säilyvyys on aivan omaa luokkaansa kasvivärissä.

Tanjalle on hänen kertomansa mukaan helppo mennä asiakkaaksi. Tanja lukee ajatukset ilman mitään neuvojen antamista, ja maku on samanlainen. Itsellä ei välttämättä tarvitse olla edes mitään ajatusta tyylistä, vaan Tanja pystyy sen luomaan aina mieluisaksi. Toisinaan myös johonkin tilaisuuteen tai illanviettoon lähtiessä on ihana käydä ottamassa kampaus, kun ei tarvitse huolehtia hiuksista, vaan ne on aina takuuvarmasti hyvin ja pysyvästi kammattu.

Pirjon kädentaitoja on myös monet asiakkaamme saaneet ihastella tietämättään mm. työntekijöiden työpaidoissa aikoinaan. Hienoa, kun voidaan vastavuoroisesti hyödyntää molemminpuolista osaamista tarpeen mukaan. Usein on myös Tanjan vaatteita päässyt Pirjon ompelukoneen alle muokattavaksi.

Tuccabajan toimintatavassa Pirjon mielestä on parasta helppous, ja palveluiden keskittäminen. Tarpeen mukaan toimipisteestä on hoidettu myös toiselle paikkakunnalle aika asiakkaan niin tarvitessa. Palvelua parhaimmillaan, ja se Tuccabajan yhtenä tavoitteena onkin.
Liisa
Ounasvaara

Liisa on Tuccabajan pitkäaikaisia asiakkaita. Ensimmäiset asiointi kerrat on olleet Rovakadun toimipisteessä, jossa hän kävi Tiialla meikkauspalveluissa. Meikkien teon lomassa heräsi ajatus ripsipidennyksistä, ja niihin aikoihin sijoittuu Liisan ja Emmin asiakassuhteen alku. Hiuksiin liittyvissä asioissa Liisa ja Emmi pääsivät yhteiseen alkuun, kun hän tuli ottamaan kampausta oman poikansa hääjuhliin. Keskustelua heräsi tuolloinkin vaaleahiuksisena viihtyneen asiakkaan vaaleaan sävyyn liittyvistä toiveista, ja sieltä Emmi ammattilaisena bongasi asiakkaan tarpeen, ja uusi aika tuli varattua samalla kertaa seuraavaan hiustenvärjäykseen.

Yhdessä he olivat yrittäneet muistella sitä, kuinka kauan yhteistä historiaa onkaan jo hiusten laiton merkeissä takana. Monia yhteistyö vuosia kun on takana, ei tietystikään aivan kaikkea voi muistaa. Kuukausittain kun Liisankin hiuksia värjätään ja leikataan. Vuosista riippumatta, yhteisestä elekielestäkin sen huomaa, että tässä on kyseessä vahva ja läheinen kampaajan ja asiakkaan välinen side.

Liisa kertoo yhteiseksi yhdistäväksi asiaksi Emmin kanssa samankaltaisen huumorintajun, ja sen että asioista voidaan puhua suoraan. Liisa kertookin hyvin, että Emmillä on aina hyvin hallussaan kokonaistilanne ja näkemys hänen hiuksistaan, ja siitä mitä niille pitää milloinkin tehdä. Kuitenkin kulloisenkin tilanteen huomioon ottaen, hän osaa poimia asiakkaan tarpeet ja toiveet, ja huomioida ne kokonaisuuden toteuttamisessa.

Liisa nimeää yhdeksi asiaksi, jota arvostaa parturi-kampaajassa sen, että kouluttaa itseään kaiken aikaa, ja on aallon harjalla sen hetkisistä ja tulevista asioista alan muuttuessa. Hyvä kokemus hänelle on syntynyt mm. uudesta Wellan System sarjasta, jonka koodauksen asiaan perehtyneenä ammattilaisena Emmi on asiakkaalleen toteuttanut ja suositellut oikeat tuotteet. Kotihoitotuotteista ei Liisan ole myöskään koskaan tarvinnut muistella pullojen ulkonäköä ja nimeä, tai etsiä tuotteita muuta kuin omalta kampaajalta. Aina on voinut luottaa siihen, että Emmin valitsemat tuotteet on juuri hänelle ja kulloiseenkin tarpeeseen ja tilanteeseen sopivia.

Tuccabajasta ja Ounaksen toimipisteestä puhuttaessa Liisan kanssa herää hänellä mieleen sanoja positiivinen, asiakaspalveluhenkinen, lämmin. Lisäksi Ounaksessa asioidessa on aistittavissa aina helposti lähestyttävä tunnelma koko henkilökunnan kesken.

Lämpimät terveisensä Emmille Liisa haluaa lähettää seuraavasti; pysythän aina omana itsenäsi.

Reetta 
Rovakatu


Reetan tie Tuccabajalle kävi ensimmäisen kerran tatuointipalveluiden kautta, kun hän asioi Partasen Jarilla. Jari tarjosi yrityksen alkuaikoina tatuointipalveluita Tuccabajalla. Tuolloin Reetta pisti merkille nuorekkaan ja trendikkään kampaamon ilmapiirin, ja päätti varata ajan myös hiustenlaittoon.

Reetta on asioinut monipuolisesti monella eri tekijällä Rovakadun toimipisteessä. Suvilla kosmetologipalveluissa ja ripsien laitossa. Kampaamopuolella mm. Jonnalla, Tiialla, Riinalla ja Niinalla. Jokaisella tekijällä on mukava omanlainen tyyli ja kädenjälki tehdä, mikä on Reetankin mielestä virkistävää ja mukavaa. Hieman tekijästä riippuen voi lopputulos jollakin kerralla olla räväkämpi ja rohkeampi, kun toisen kampaajan näkemys seuraavalla kerralla taas voi olla hieman erityyppinen, hempeämpi ja kevyempi. Hienoa huomata, kuinka Reettakin on ottanut Tuccabaja brändin omakseen, ja luottaa jokaisen ammattitaitoon.

Viime kerrat Reetta on asioinut Jonnan käsiteltävänä, ja naisilla kohtaakin Reetan mielestä hyvin ajatukset yhteen ilman suurempia analysointeja ja keskusteluita hiusten tyylistä. Muutaman kuvan katsomisella löytyy heti yhteinen sävel.

Tuccabajalla asioinnissa parasta Reetan mielestä on kiireettömyys ja rauhallinen palvelu. Vaikka Rovakadun liikkeessäkin on useita tekijöitä, on palvelukokemus siitä huolimatta rento ja arjen kiireiden keskellä ihana pysähdys.

Henkilökunnan joustavuuden Reetta lisää myös yhdeksi parhaista asioista Tuccabajalla. Mm. palveluaikojen järjestely onnistuu nopeasti ja joustavasti tilanteen niin vaatiessa. Kun henkilökunta on nuorekasta ja samanhenkistä, on arjen asioista helppo jutella, ja kanssakäyminen on mutkatonta ja avointa. Palveluita Reetta käyttää säännölliseen, ja nettiajanvaraus mahdollistaa nykypäivänä hienosti omien työvuorojen mukaan ajan varaamisen kotona, vaikka mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Mukavana muistona hänelle on jäänyt mieleen asiakkaille järjestetty asiakasilta, jossa oli asiakkaille tarjolla erilaisia palveluita, tarjottavaa ja tuotetarjouksia. Näitä voisi olla vaikka useamminkin!

Reetta haluaa kiittää Tuccabajan tyttöjä siitä, että on aina saanut olla tyytyväinen palvelun laatuun. Asiakaspalvelu on myös aina rennon iloista ja ystävällistä, oli kyseessä sitten soittamalla tai liikkeessä paikan päällä asiointi. Voit myös bongata Reetan Tuccabajan näytöskuvista ja videolta, hänen esiintyessään kampausmallina 20v. juhlanäytöksessä!
Tuotemerkit ja yhteistyökumppanit