Innostus - startti yhdessä tekemiseen

Blogi

Kommentti
Meille asiakkaiden auttaminen ja hyvä kokemus meidän palveluista on aina ollut tärkeintä. Tartuimme asiaan kuitenkin oikein kunnolla, suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti koko Tuccabajan porukalla reilu puolitoista vuotta sitten.

Miten lähdettiin liikkeelle?

Tuccabaja ei ollut vielä keväällä 2015 sosiaalisessa mediassa. Asiakkailta tuli tasaisesti kyselyjä, miksi ei olla somessa. Se oli ensimmäinen selkeä asia, johon tartuttiin yhdessä. Mikä parasta, saatiin vapaat kädet toteutukseen yhteisesti hyväksyttyjen pelisääntöjen ja strategioiden jälkeen.

Taustaa sen verran, että Tuccabajan toimipisteitä on useita Oulussa, Kemissä, Kuusamossa, Rovaniemellä kaksi (Rovakatu & Ounasvaara), Kemijärvellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä. Toimipisteissä työskentelee yhteensä n. 40 ihmistä hyvin erilaisissa paikoissa ja erilaisilla väkimäärillä. Todettiin, ettei ole mitään järkeä kaikkien tehdä omanlaista sisältöä FB-sivuille. Toiseksi, vaikka tehdäänkin samassa talossa töitä, niin aivan liian harvoin nähtiin toisiamme. Olisi mukava tutustua toisiimme paremmin ja jakaa kokemuksia. Eikä viestinnän parantaminenkaan kaikin puolin ole koskaan pahitteeksi.
Yhdistettiin voimavarat, ideoitiin, suunniteltiin ja toteutettiin kaikki yhdessä, niin ei jokaisen tarvitse pähkiä samoja asioita. Säästettiin aikaa asiakkaiden palvelemiseen, ideoitiin parempia sisältöjä, haastettiin toisiamme, käytiin aktiivista keskustelua toimintatavoista, jaettiin tehtäviä ja saatiin hyvät raamit yhdessä tekemiselle.

Aloitettiin kehittämisen kohteesta, joka oli kaikille yhteinen, kohtuullisen helppo toteuttaa, tekeminen on hauskaa ja auttaa asiakasta saamaan tietoa paremmin.

Mitä tehtiin?

Pidettiin koko porukalle työpajat ihanassa paikassa, Arctic Light Hotellissa Rovaniemellä, joissa
  • Sovittiin yhteiset pelisäännöt somessa käyttäytymiseen
  • Saatiin neuvoja ja vinkkejä käytännön tekemiseen 
  • Jaettiin vastuualueet ja tehtävät sekä sovittiin aikatauluista
  • Profiloitiin asiakkaita ja listattiin erilaisia asiakastarpeita
  • Ideoitiin puolen vuoden sisältöideat kohderyhmittäin ja valittiin parhaat ideat jatkokehitykseen  
  • Samalla tutustuttiin toisiimme ja eri toimipisteiden osaamiseen paremmin 
  • Perustettiin yhteinen FB-ryhmä, jossa jatkettiin toistemme sparraamista  
  • Autetaan toinen toisiamme ja innostuttiin yhdessä tekemisestä
  • Saatiin henkilökohtainen sparraaja auttamaan missä tahansa kehittämiseen liittyvissä asioissa.
Näillä opeilla jatkettiin ja nykyisin tämä käytäntö on jo aktiivinen osa arkea. Edelleen apujoukot löytyy heti kun tarvitsee. Jokainen rohkenee kysyä, eikä enää tarvitse hävetä ”tyhmiä” kysymyksiä. Näin pienestä voi lähteä liikkeelle monta hyvää isoa asiaa. Yhteinen luottamuspohja syntyi yhdessä tekemisellä jonkun mukavan asian ympärillä.

Mitä muuta olemme tähän mennessä tehneet?

Monta steppiä on jo otettu ja saavutettu uskomattomia juttuja. Todellakin – yhdessä tekemällä. Meillä on huippuporukka! Mutta näistä lisää seuraavissa blogeissa. Pysyhän kuulolla.

Lisää kommentti

Email again:
Tuotemerkit ja yhteistyökumppanit